Cançons per a la llibertat / Magí Sunyer i Molné (Universitat Rovira i Virgili)
Sunyer, Magí
Col·loqui Internacional Maria Aurèlia Capmany (2001 : Tarragona)

Date: 2002
Abstract: Magí Sunyer comenta breument la relació entre Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover, especialment intensa des de 1968, quan Vidal Alcover s'instal·la a Barcelona, fins als primers anys de la dècada dels setanta. Sunyer també comenta la participació d'ambdós a la revolució parisenca del maig de 1968. Fruit de la "renovació d'hàbits morals", de la llibertat sexual i del bon humor i "l'alegria de viure" que esclata durant aquells anys, una alegria íntimament relacionada amb la denúncia ideològica dels tabús repressors de la societat i de l'advocació d'un home i d'una dona alliberats moral i sexualment, sorgiren els textos de cabaret escrits conjuntament entre Capmany i Vidal Alcover. Magí Sunyer comenta sobretot tres cançons que formen part d'aquests espectacles, i que estan relacionades amb la traducció inèdita que Capmany féu del 'Decameró' de Giovanni Boccaccio. Les cançons són "Dona Tereseta Pi", versió del tercer conte de la tercera jornada del 'Decameró', "On mengen dos, mengen tres", que es basa en el conte desè de la cinquena jornada, i "Qui en dóna prou, no en dóna massa", que adapta la setena narració de la sisena jornada. Algunes de les cançons del teatre de cabaret de Capmany i Vidal Alcover foren musicades per La Trinca.
Contents: Inclou en apèndix (p. 292-296) les cançons "Dona Tereseta Pi", "On mengen dos, mengen tres" i "Qui en dóna prou, no en dóna massa"
Note: Inclou bibliografia (p. 292)
Note: Text llegit al Col·loqui Internacional Maria Aurèlia Capmany
Document: Estudi
Subject: Escriptors catalans ; Teatre català ; Teatre de varietats ; Cançó ; Cançó popular ; Traducció al català ; Narrativa italiana ; Font literària ; Nova cançó ; 1968-1975 ; 1960X ; 1970X
Capmany, Maria Aurèlia ; Vidal Alcover, Jaume ; Boccaccio, Giovanni ; La Trinca
Works: Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover. Ca, barret! . Palma de Mallorca : Moll, 1984
Boccaccio, Giovanni. Decameró
Published in: Maria Aurèlia Capmany: l'afirmació en la paraula, Valls : Cossetània Edicions, 2002 (p. 287-296)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2023-09-23



   Favorit i Compartir