Una tertúlia literària durant el bienni progressista / Enric Cassany
Cassany, Enric
Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània" (1r : 2005 : Bellaterra)

Date: 2007
Abstract: La comunicació fa un repàs de les actes i discursos ordinaris de la Tertúlia Literària durant el Bienni Progressista, integrada per joves universitaris de tendència progressista. L'objectiu d'aquesta és la instrucció mútua per al Progrés i la Civilització. Malgrat que la tertúlia porta l'adjectiu "literària", la literatura no era el tema principal, sinó temes erudits o ideològics relatius a la societat contemporània. El text de Cassany inclou una síntesi dels punts principals del discurs d'Eusebi Pascual, que és una apologia clàssica de la llengua catalana i també la rèplica d'Agustí Vila. L'autor recorre als discursos ordinaris per entendre els objectius de la Tertúlia, i apunta també la concepció de la novel·la dins del grup (un gènere que no agradava al sector conservador).
Note: Comunicació del Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània", celebrat a Bellaterra els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 2005
Document: Estudi ; Novel·la catalana
Subject: Il·lustració ; Literatura catalana
Pascual, Eusebi
Published in: La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània, Lleida : Punctum, 2007 (p. 179-186)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2023-09-23



   Favorit i Compartir