La paraula poètica com a permanència en Joan Vinyoli / Lourdes Sánchez-Rodrigo
Sánchez Rodrigo, Lourdes
Simposi Internacional Joan Vinyoli (1r : 2004 : Santa Coloma de Farners)

Abstract: L'estudi tracta el procés pel qual Joan Vinyoli trobà la resposta al conflicte entre vida i poesia en la Paraula Poètica com a "nou món on renéixer", un món que, generat en la serenitat i en la quietud, permet, en certa manera, "aturar el temps". Arribat a la vellesa i deslliurat de les contingències i servituds vitals, el poeta capeix que "el temps podia ser retingut per la poesia", i s'adona que només la Paraula li podia permetre "renéixer en una altra vida". L'autora, que ressegueix aquesta progressió metafísica amb les citacions de poemes diversos, conclou que és aquí on rau la força central que possibilita el "vitalisme esperançador" del final de la trajectòria poètica vinyoliana, al capdavall una "victòria sobre l'existència".
Note: Estudi llegit en el marc del primer Simposi Internacional Joan Vinyoli, celebrat a Santa Coloma de Farners els dies 15, 16 i 17 d'octubre del 2004
Document: Estudi
Subject: Poètica ; Poesia catalana ; Filosofia ; Ideologia literària ; Escriptors catalans
Vinyoli, Joan
Published in: I cremo tot en cant: Actes del 1r. Simposi Internacional Joan Vinyoli, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2006 (p. 341-346)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2018-02-02   Favorit i Compartir