Poesia i sentit en la poètica de Joan Vinyoli / Antoni Defez
Defez, Antoni
Simposi Internacional Joan Vinyoli (1r : 2004 : Santa Coloma de Farners)

Abstract: Antoni Defez especula, seguint les teories de Wittgenstein, sobre l'expressió de l'inexpressable, i hi relaciona la poesia i la poètica de Joan Vinyoli. Seguint diversos textos teòrics del poeta, i especialment el pròleg d''El Callat', l'autor desplega la manera vinyoliana d'entendre el fet de la creació poètica i les potencialitats del llenguatge. Per Vinyoli, el poema és la mateixa finalitat del llenguatge poètic, amb el benentès que enclou un "valor no intel·ligible de les paraules". Fugint, doncs, d'una idea de la poesia centrada en la tècnica i l'ofici, la seva proposta s'explica per un fet actitudinal i de recerca a través del llenguatge poètic, comptant sempre amb la naturalesa simbòlica i metafòrica que li és pròpia i, en darrer terme, amb la seva essència espiritual, orientada cap al misteri.
Note: Estudi llegit en el marc del primer Simposi Internacional Joan Vinyoli, celebrat a Santa Coloma de Farners els dies 15, 16 i 17 d'octubre del 2004
Document: Estudi
Subject: Poesia catalana ; Poètica ; Teoria de la poesia ; Llenguatge ; Lògica ; Filosofia
Vinyoli, Joan ; Wittgenstein, Ludwig
Works: Joan Vinyoli. Pròleg . En: El Callat, 1956
Published in: I cremo tot en cant: Actes del 1r. Simposi Internacional Joan Vinyoli, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2006 (p. 203-209)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2018-02-02   Favorit i Compartir