Llorenç Villalonga i els audiovisuals / Guillem Frontera
Frontera, Guillem
Aula de Novel·la (1a : 2000 : Binissalem)

Abstract: Guillem Frontera explica la seva experiència com a adaptador de l'obra de Llorenç Villalonga a la ràdio i la seva opinió sobre les adaptacions cinematogràfica i la televisiva de 'Bearn'. Considera fallida la primera, dirigida per Jaime Chávarri, sobretot per la importància que s'atorgà a la sortida comercial del producte, en detriment de la fidelitat a l'esperit de la novel·la. Per contra, Frontera troba encertada l'adaptació d'Antonio Abellán, dirigida per Lluís M. Güell. Parla, posteriorment, de l'adaptació radiofònica de 'Bearn' i de la teatral de 'Mort de dama', en les quals va participar, i n'exposa les dificultats.
Note: Ponència llegida a la primera Aula de Novel·la, celebrada a Binissalem entre el 12 i el 20 de desembre del 2000
Document: Comentari
Subject: Audiovisuals ; Adaptació radiofònica ; Adaptació cinematogràfica ; Adaptació televisiva ; Adaptació teatral ; Novel·la catalana
Villalonga, Llorenç (1897-1980) ; Munsó Cabús, Joan ; Chávarri, Jaime (Dir.) ; Güell, Lluís M. (Dir.) ; Abellán, Antonio (Adap.)
Works: Llorenç Villalonga. Bearn . 1961
Llorenç Villalonga. La novel·la de Palmira . [1952]
Llorenç Villalonga. Mort de dama . 1931
Published in: Bearn, entre la vida i la ficció (Ponències de la I Aula de Novel·la), Barcelona : Abadia de Montserrat, 2003 (p. 115-126)

The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2009-11-30, last modified 2018-02-02   Favorit i Compartir