Pierre Albert-Birot i Joan Salvat-Papasseit: una mirada 'naïf' al si de les avantguardes / Enric Balaguer (Universitat d'Alacant)
Balaguer, Enric
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (12è : 2000 : París)

Fecha: 2003
Resumen: Enric Balaguer destaca la influència literària de Pierre Albert-Birot en Joan Salvat-Papasseit, i l'interès del poeta barceloní pel nunisme, previ al que professà pel futurisme. L'estudi posa en paral·lel l'obra poètica d'ambdós autors, emparentada, en primer lloc, per l'univers temàtic (la ciutat moderna i els diversos elements del paisatge urbà), però també per l'atenció, amb delicadesa i candor, per les coses minúscules i quotidianes, cosa que desemboca a una poesia 'naïf' i, sovint, a l'evocació de la infantesa. Balaguer destaca, també, l'interès d'ambdós poetes pels motius orientals, i la seva condició de "poetes de la joia", per "l'afirmació vital" que duen a terme, amb tendència a l'hedonisme.
Nota: Text llegit al Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Documento: Estudi
Materia: Poesia catalana ; Poesia francesa ; Influència literària ; Avantguardes ; Futurisme ; Ciutat=Motiu literari ; Infantesa=Motiu literari ; Motiu literari
Albert-Birot, Pierre ; Salvat-Papasseit, Joan (1894-1924) ; Molas, Joaquim (Ed.)
Obras: Albert-Birot, Pierre. Trente et un poèmes de poche . 1917
Albert-Birot, Pierre. La joie des sept couleurs . París : SIC, 1919
Albert-Birot, Pierre. Poèmes quotidiens . París : SIC, 1919
Salvat-Papasseit, Joan. Poesies Completes . A cura de Joaquim Molas. Barcelona : Ariel, 1985
Publicado en: Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum II, Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2003 (vol. II, p. 231-243)

El registro aparece en las colecciones:
Centenarios > Joan Salvat-Papasseit
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2024-02-07   Favorit i Compartir