Un llibre inèdit: 'El carrer Estret' / Maria Josepa Gallofré (Universitat Autònoma de Barcelona)
Gallofré i Virgili, Maria Josepa
Jornada d'Estudi Cinquanta Anys d''El carrer Estret ' (2001, 14 de desembre : Palafrugell)

Resumen: Partint de l'anàlisi del període 1949-1956, i basant-se sobretot en la correspondència amb l'editor Josep M. Cruzet, Maria Josepa Gallofré se centra en la decisió de Josep Pla a l'hora d'optar, el 1950, per la continuïtat d''El carrer Estret' i la resta de l'obra, i aplaçar la redacció final d''El quadern gris'. En aquesta tria hi ha la necessitat de donar un producte literari de qualitat, modern en el seu context, que Josep Pla aconsegueix oferir amb una novel·la que planteja la situació de l'escriptor paral·lelament a la del veterinari protagonista. Per a il·lustrar-ho, Gallofré comenta aspectes i fragments concrets del llibre que l'acosten, en certa manera i salvant les diferències, a la literatura dietarística, i el vinculen fortament a una línia de creació que trobaria el seu moment brillant quinze anys després, amb l'aparició d''El quadern gris'.
Documento: Estudi
Materia: 1949-1956 ; Novel·la catalana ; Escriptors catalans ; Professionalització ; Editors ; Ideologia literària ; Prosa catalana ; Carta ; 1940X ; 1950X
Pla, Josep ; Cruzet, Josep M. ; Premi Joanot Martorell de novel·la (1951 : Barcelona)
Obras: Josep Pla. El carrer Estret . Barcelona : Selecta, 1951
Josep Pla. El quadern gris . Barcelona : Destino, 1966
Publicado en: La poètica de la banalitat. Actes de la Jornada d'Estudi Cinquanta anys d''El carrer Estret', Girona : Universitat de Girona, 2003 (p. 33-43)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2018-02-02   Favorit i Compartir