La memòria no té passat (Per a una contextualització del teatre històric català actual) / Josep Lluís Sirera (Universitat de València)
Sirera, Josep Lluís
Simposi Internacional sobre Teatre Català Contemporani (1r : 2005 : Barcelona)

Resumen: Josep Lluís Sirera descriu el terme de "teatre històric" i n'examina diferents definicions i enfocaments teatrals. Tot seguit, comenta els canvis en la "percepció de la història" segons els discursos de la historiografia i de les èpoques més recents, i com afecten al teatre. Finalment, fa un repàs del teatre històric català des de finals del franquisme fins al segle XXI. Es posa l'atenció en el canvi de la visió de la història entre els anys setanta i vuitanta, de la "confiança en la Història" durant la Transició, a la "crisi" d'aquesta història com a motor del teatre. Finalment, es comenta el pas del teatre històric al "teatre de la memòria" cap als anys noranta. Josep Lluís Sirera comenta diverses obres, de manera breu. Citem alguns dels autors esmentats per Sirera, entre d'altres.
Nota: Bibliografia (p. 48-51)
Nota: Text llegit com a conferència plenària inaugural el dia 1 de juny de 2005 al "I Simposi Internacional sobre Teatre Català Contemporani"
Documento: Estudi
Materia: Teatre històric ; Teatre català ; 1960-2005 ; Historiografia ; Franquisme ; Transició democràtica espanyola ; Nacionalisme ; Postmodernitat ; Història del teatre ; Teoria del drama ; País Valencià ; Catalunya ; Espanya ; 1950L ; 2000X
Muñoz Pujol, Josep M. ; Salvat, Ricard ; Pasqual, Lluís ; Molins, Manuel ; Sirera, Rodolf ; Sirera, Josep Lluís ; Ferrando, Francesc (1942-) ; Colomines, Joan ; Maicas, Carles ; Plasència, Feliu ; Leal, Juli ; Gibert, Miquel Maria ; Benet i Jornet, Josep M.
Publicado en: I Simposi Internacional sobre Teatre Català Contemporani. De la transició a l'actualitat, Barcelona : Institut del Teatre, 2005 (p. 15-51)

El registro aparece en las colecciones:
Centenarios > Joan Colomines
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2022-02-25   Favorit i Compartir