Josep Maria Folch i Torres: la imatge de l'escriptor popular / Eulàlia Pérez Vallverdú
Pérez i Vallverdú, Eulàlia

Abstract: Eulàlia Pérez estudia la figura de Josep Maria Folch i Torres com a paradigma d'assoliment d'una notable popularitat a Catalunya durant els anys vint. Es tracta d'un escriptor ben comerzialitzat que va saber adaptar-se a les expectatives dels lectors i a les exigències de les editorials, i amb un compromís ideològic establert amb la seva classe social. En aquest procés de popularització hi juga un paper central la revista 'En Patufet' i l'editor Josep Bagunyà, que apostà per la literatura infantil i juvenil. Folch i Torres va reeixir, a més, a mantenir-se en uns límits ideològics que li facilitaren un mercat i la qualificació de primer escriptor català "integrat".
Document: Estudi
Subject: 1920-1930 ; Escriptors catalans ; Recepció de la literatura ; Públic ; Professionalització ; Catalanisme ; Novel·la catalana ; Conte català ; Literatura infantil ; Literatura juvenil ; Novel·la d'aventures ; Premsa catalana ; Revistes ; Editors ; Empreses editores ; Ideologia ; 1920X
Folch i Torres, Josep M. (1880-1950) ; Bagunyà, Josep ; En Patufet : publicació ; Baguñà : editorial
Published in: L'escriptor i la seva imatge. Contribució a la història dels intel·lectuals en la literatura catalana contemporània, Barcelona : L'Avenç, 2006 (p. 192-207)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir