La simbologia en els primers relats de Joaquim Ruyra / Carles Cortés
Cortés i Orts, Carles
Simposi Joaquim Ruyra (1r : 2003 : Blanes)

Data: 2004
Resum: Carles Cortés inventaria els símbols que empra Joaquim Ruyra al llarg de la seva obra i en ressegueix l'evolució. La gran majoria, i sobretot en la primera època, són motius de la natura, sovint amb una clara connotació positiva o bé negativa que no evita que alguns puguin passar d'un àmbit a l'altre, atesa la dualitat de la narrativa ruyriana. Cortés constata la "voluntat simbolista de l'autor de trobar la creació artística en la sensació", i demostra el desús progressiu de símbols procedents de la natura a mesura que avança la seva obra per a decantar-se per motius de base psicològica.
Nota: Text llegit el 30 de maig de 2003 en el marc del "Primer Simposi Joaquim Ruyra"
Document: Estudi
Matèria: Simbologia ; Conte català ; Ocells=Motiu literari ; Mar=Motiu literari ; Terra=Motiu literari ; Sol=Motiu literari ; Llum=Motiu literari ; Lluna=Motiu literari ; Peixos=Motiu literari ; Vegetació=Motiu literari ; Nit=Motiu literari ; Tardor=Motiu literari ; Boira=Motiu literari ; Silenci=Motiu literari ; Foc=Motiu literari ; Pas del temps=Motiu literari ; Viatge=Motiu literari ; Record=Motiu literari ; Conflicte individu-natura=Motiu literari ; Motiu literari ; 1903-1928 ; 1900L
Ruyra, Joaquim
Obres: Ruyra, Joaquim. Obres Completes . Barcelona : Selecta, 1949
Publicat a: Primer Simposi Joaquim Ruyra. Blanes, 29, 30 i 31 de maig del 2003. Als cent anys de l'eclosió literària de Joaquim Ruyra: 'Marines i boscatges', Cabrera de Mar : Galerada, 2004 (p. 349-377)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-23   Favorit i Compartir