Miralles i Montserrat, Joan: 'Entorn de la història de la llengua' / Francesc Bernat i Baltrons
Bernat i Baltrons, Francesc

Abstract: El volum aplega sis estudis relacionats amb la història de la llengua catalana que han estat presentats a diversos congressos, actes públics i mitjans de comunicació durant els darrers trenta anys i que giren al voltant de dos eixos: la història social del català a les Balears i la caracterització de la llengua parlada a l'edat mitjana a través dels llibres de cort. També hi ha un estudi sobre una mala edició del 'Llibre dels Bons Amonestaments' d'Anselm Turmeda i una síntesi de la figura i obra lingüística d'Antoni M. Alcover.
Note: Ressenyes i notes crítiques. Ressenyes individuals
Document: Ressenya
Subject: Estudi ; Història de la llengua ; Català ; Sociolingüística ; Registres lingüístics ; Llengua oral ; Edat mitjana ; Documents escrits ; Edició de textos ; Estudiosos catalans ; Filologia catalana ; Mallorca ; Illes Balears
Miralles i Montserrat, Joan ; Turmeda, Anselm ; Alcover, Antoni M. (1862-1932) ; Massot i Muntaner, Josep (Pr.)
Works: Joan Miralles i Montserrat. Entorn de la història de llengua . Pròleg de Josep Massot i Muntaner. Barcelona : Palma de Mallorca : Abadia de Montserrat : Universitat de les Illes Balears, 2001 (Biblioteca Miquel dels Sants Oliver, 16)
Anselm Turmeda. Llibre dels Bons Amonestaments
Published in: Llengua & Literatura. Barcelona, núm. 14 (2003), p. 476-481
The record appears in these collections:
Document type > Reviews

 Record created 2009-11-30, last modified 2020-11-07   Favorit i Compartir