Francesc Trabal, narrador / Josep M. Balaguer
Balaguer, Josep M.

Resumen: L'estudi analitza la producció narrativa de Francesc Trabal, i especialment les seves novel·les. Aquestes són caracteritzades com a espai de reflexió al voltant dels problemes inherents al gènere, problemes que tenen a veure amb les relacions ficció-realitat i amb la confusió que creen en el lector per tal com projecten una visió artificiosa del món que es confon amb el món real. Tota la producció literària de Trabal és exemplificativa d'aquestes idees, sobretot en la mesura que posa de manifest les convencions del gènere a partir de la construcció de caràcters, de l'estructura narrativa, etc.
Documento: Estudi
Materia: Novel·la catalana ; Cultura catalana ; Ideologia literària ; Tractament literari ; Paròdia ; Personatges literaris ; Amor=Motiu literari ; Motiu literari ; 1925-1936 ; Escriptors catalans ; 1920X ; 1930X
Trabal, Francesc (1899-1957) ; Carner, Josep (Pr.) ; Vila Arrufat, Antoni (Il·l.) ; Marlet, Ricard (Il·l.) ; Parcerisa, Lluís (Il·l.) ; Trabal, Josep M. (Il·l.) ; Oliver, Joan (Il·l.) ; Obiols, Armand (Pseudònim de Joan Prat i Esteve) (Il·l.) ; Forster, E.M. ; Obiols, Armand (Pseudònim de Joan Prat i Esteve) ; Diari de Sabadell : publicació ; La Revista : publicació ; La Nau : publicació ; Revista de Catalunya : publicació ; La Publicitat : publicació ; La Mirada : editorial
Obras: Francesc Trabal. L'any que ve . Pròleg de Josep Carner. Il·lustracions d'Antoni Vila-Arrufat, Ricard Marlet, Lluís Parcerisa, Josep M. Trabal, Joan Oliver, Armand Obiols. Sabadell : La Mirada, 1925.
Francesc Trabal. L'home que es va perdre . Sabadell : La Mirada, 1929
Publicado en: Centenari Francesc Trabal (1899-1999), Barcelona : Generalitat de Catalunya. Institució de les Lletres Catalanes, 2001 (p. 13-24)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir