Tractats de cuina i de rebosteria catalans / Pep Vila
Vila, Pep

Fecha: 2000
Resumen: Transcripció del contingut de diversos receptaris escrits durant els segles XVIII i XIX. S'editen manuscris provinents la Biblioteca del Seminari Conciliar de Girona, de la Biblioteca Universitària de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya i de l'Arxiu Episcopal de Vic. També s'editen receptaris de caire local, com el d'Agustí Cavalleria de Bordallés, conservat a l'Arxiu Històric de Santa Maria de Ripoll i el de l'Arxiu de Sant Pere de Ripoll: 'Llibre de varias notas que fou del reverent Josep Elias. Any 1781'. Posteriorment, es transcriu i es comenta molt breument el lèxic emprat al receptari de cuina ripollesa de Núria Roquer, de l'any 1928 i també s'editen dos receptaris de cuina popular de finals del segle XIX: 'La cocinera moderna' (1871, en edició bilingüe) i 'Lo cuyner dels desganats' (1875).
Documento: Edició de textos ; Prosa catalana ; Prosa espanyola ; Tractats
Materia: Gastronomia ; Lèxic ; Català ; 1700-1900 ; 1700C ; 1800C
Obras: La cocinera moderna . Barcelona : Impremta de Llorens, 1871
Lo cuyner dels desganats . Barcelona : Llibreria de Lluís Niubó, 1875
Publicado en: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona, Vol. XLI, (2000) p. 267-388 (Edat moderna i contemporània) , ISSN 0213-6228




El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Ediciones de textos

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2023-09-17



   Favorit i Compartir