La vitalidad de otras lenguas : Cataluña / Galicia / País Vasco / Pep Molist / Xosé Hermida / Eva Larrauri
Molist, Pep
Hermida, Xosé
Larrauri, Eva

Data: 2000
Resum: Es repassen les novetats editorials en literatura infantil de cara al Nadal en les llengües catalana, gallega i basca. Pel que fa a les obres en català per als més petits, s'elogia la continuació del còmic que recull la tradició de revistes com 'Cavall Fort' o 'Tretzevents' i, també, l'aparició de llibres de gran format com 'Adormits' (Premi de Conte Infantil Hospital Sant Joan de Déu), 'Nit de Reis' i 'El segle més nou del món'. De literatura juvenil, a més de la sèrie de dibuixos animats 'Rovelló', apareix una adaptació del clàssic, escrita pel mateix Vallverdú: 'Rovelló el valent' i 'Rovelló al circ'. De Joaquim Carbó, 'La Galera' publica 'La gorra' i Edebé edita 'L'ull verd', de M. A. Bogunyà i 'El camí del far', de M. Rayó. Es remarca la novel·la conjunta de Mas i Delgado, 'Ulldevellut' (Premi Folch i Torres); l'obra de ciència-ficció de P. Hernández, 'Els cosacs de l'autopista' i la prosa poètica de Janer i Manila, 'Samba per a un 'menino da rua''. Finalment, cal citar dues noves col·leccions de textos teatrals de 'La Galera': "Tramoieta" (per als més menuts) i "Tramoia", així com la recuperació en format gran del 'Llibre de vòlics, laquidambres i altres espècies', Premi Apel·les Mestres 1985.
Document: Comentari
Matèria: 2000 ; Edicions ; Conte català ; Novel·la catalana ; Literatura infantil ; Il·lustracions gràfiques ; Còmics ; 1990X
Infante, Francesc (Il·l.) ; Comella, M. Àngels ; Rius, Lluís ; Ginesta, Montse (Il·l.) ; Prats, Joan de Déu ; Filella, Lluís ; Duran, Teresa ; Gisbert, Montse ; Vallverdú, Josep ; Carbó, Joaquim (1932-) ; Bogunyà, M. Àngels ; Rayó i Ferrer, Miquel ; Mas, Hermínia ; Delgado, Josep-Francesc ; Hernàndez, Pau Joan ; Janer Manila, Gabriel ; Cavall Fort : publicació ; Tretzevents : publicació ; Mati-contes : col·lecció ; Premi Hospital Sant Joan de Déu de conte infantil (2000) ; Premi Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies (1999) ; Premi Apel·les Mestres de literatura infantil (1985)
Obres: Comella, M. Àngels. Marillina i els seus pollets . Barcelona : Cruïlla, 2000
Rius, Lluís. Adormits . Il·lustracions de: Montse Ginesta. Barcelona : La Galera, 2000
J. de Déu Prats i L. Filella. Nit de Reis . Barcelona : Edebé, 2000
T. Duran i M. Gisbert. El segle més nou del món . Barcelona : Tàndem, 2000
Vallverdú, Josep. Rovelló el valent . Barcelona : La Galera, 2000
Vallverdú, Josep. Rovelló al circ . Barcelona : La Galera, 2000
Carbó, Joaquim. La gorra . Barcelona : La Galera, 2000
Bogunyà, M. Àngels. L'ull verd . Barcelona : La Galera, 2000
M. Rayó. El camí del far . Barcelona : Edebé, 2000
H. Mas i J.F. Delgado. Ulldevellut . La Galera, 2000
P. Hernánez. Els cosacs de l'autopista . Barcelona : Empúries, 2000
G. Janer i Manila. Samba per a un 'menino da rua' . Barcelona : Edebé, 2000
Publicat a: El País. Babelia. Barcelona (2000, 16 de desembre), p. 24

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-24



   Favorit i Compartir