Hilos catalanes en la urdimbre de la 'Triste deleytaçion' / Olga Tudoricá Impey
Tudoricá Impey, Olga
Col·loqui d'Estudis Catalans a Nord-Amèrica (8è : 1995 : Bloomington)

Resumen: Estudi dels indicis textuals que apunten cap a un transfons català en la novel·la sentimental anònima castellana 'Triste deleytaçion': la seva catalanitat històricosocial, lingüística i literària (autor, ambient i espai vital, noms, filosofia pragmàtica, motius literaris i trets morfosintàctics i lèxics) explica algunes diferències de l'obra amb els seus models castellans. L'anàlisi se centra en la possible autoria catalana de l'obra, en la presència de lèxic català (catalanismes i onomàstica), en les ressonàncies literàries catalanes (sobretot el 'Curial e Güelfa', el 'Tirant lo Blanc' i el 'Libre de Fortuna e Prudència' de Bernat Metge) i la menció d'escriptors catalans, i en la preponderància d'imatges nàutiques.
Nota: Obres citades
Documento: Estudi
Materia: Novel·la espanyola ; Novel·la sentimental ; Autoria ; Escriptors catalans ; Lèxic ; Català ; Font literària ; Literatura catalana ; Motiu literari ; Mar=Motiu literari ; 1450-1500 ; 1450L
Martorell, Joanot ; Metge, Bernat
Publicado en: Actes del vuitè Col·loqui d'Estudis Catalans a Nord-Amèrica. Bloomington, 1995, Barcelona : Abadia de Montserrat, 1998 (p. 153-168)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir