Factors històrics d'algunes característiques fonètiques i fonològiques del mallorquí / Daniel Recasens (Universitat Autònoma de Barcelona)
Recasens i Vives, Daniel

Fecha: 1998
Resumen: Avaluació de l'origen històric de trets de fonètica vocàlica i consonàntica representatius del mallorquí. Estudi dels següents fenomens: la pervivència de la vocal neutra tònica i de la /o/ àtona; l'elisió de la vocal neutra final de mots esdrúixols; l'accentuació en formacions verbals amb pronom enclític; la realització de /a/, 'e' oberta i vocal neutra tòniques; l'elisió de les fricatives alveolars intervocàliques; la despalatalització de consonants; l'assimilació en grups consonàntics; les oclusives palatals sordes; la realització retroflexa de [l]; l'elisió de la 'r' final; la palatalització de /s/ davant /i/ àtona i altres vocals i el rotacisme de 's' davant consonant sonora.
Nota: Bibliografia (p. 556-558)
Documento: Estudi
Materia: Processos fonètics i fonològics ; Vocal ; Consonant ; Assimilació ; Elisió ; Mallorquí ; Contacte de llengües ; Rossellonès ; Italià ; Occità
Publicado en: Estudis de llengua i literatura en honor de Joan Veny (II), Barcelona : Universitat de Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1998 (p. 541-558)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2024-02-07



   Favorit i Compartir