'Cap al cel obert' (2000) de Carme Riera: hermenèutica i narratologia feministes / Francesca Bartrina
Bartrina, Francesca (Universitat de Vic)
Jornada sobre l'obra de creació de Carme Riera, el subjecte de la seducció (1r : 2010 : Barcelona)

Date: 2013
Abstract: Del resum: "Aquest article ofereix una lectura de la novel·la 'Cap al cel obert' (2000), de Carme Riera, a través de les eines metodològiques de les teories feministes sobre el plaer de la lectura. El primer focus d'anàlisi seran els conceptes d'"afinitat" i "tràfic de dones" desenvolupats per Gayle Rubin i la seva rellevància en la definició dels personatges femenins. A continuació, el pensament de Diana Fuss i Nancy Miller guiaran l'anàlisi de l'argument de David S. Parker, un argument que està fora de la trama principal de la novel·la. Les obres de Susan Lanser i Susan Winnet ajudaran a posar de manifest la importància de l'epíleg, que no és de cap de les maneres prescindible, i el fet que la novel·la conclou "més enllà del final", en paraules de Rachel Blau DuPlessis. Aquesta història sense fi dóna a Maria, el personatge principal, la capacitat de sobreviure i convertir-se en una llegenda en la memòria col·lectiva".
Note: Conté bibliografia (p. 33-34)
Note: L'estudi va ser presentat a la "Jornada sobre l'obra de creació de Carme Riera, el subjecte de la seducció", celebrada a Barcelona el 25 de novembre de 2010.
Document: Estudi
Subject: Novel·la catalana ; Estil literari ; Personatges literaris ; Dona ; Condició de la dona=Motiu literari ; Motiu literari
Riera, Carme
Works: Riera, Carme. Cap al cel obert . Barcelona : Destino, 2000
Published in: Lectora. Revista de dones i textualitat, Núm. 19 (2013), p. 25-34 (Monogràfic: Carme Riera. El subjecte de la seducció)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-10-22, last modified 2020-11-11   Favorit i Compartir