El modernisme i la rebel·lió de les 'ciutats segones': el cas de Barcelona / Margarida Casacuberta
Casacuberta, Margarida (Universitat de Girona)

Date: 2019
Abstract: De la traducció del resum de l'article: "L'estudi pretén reinterpretar el moviment modernista a Catalunya des d'una perspectiva europea i partint de l'assumpció que el Modernisme és un moviment distintiu de les 'segones ciutats' d'Europa sobretot a finals del segle XIX, quan es pretenia dotar als territoris d'una importància cultural i política equiparable a les capitals respectives. El cas de Barcelona, ciutat modernista per excel·lència, és emblemàtic pel que fa al procés de construcció d'una capitalitat alternativa a Madrid a través d'elements simbòlics i culturals que comportaran conseqüències polítiques importants. La imatge literària de Barcelona com a 'ciutat rebel' respon en gran mesura a aquesta dinàmica".
Document: Estudi
Subject: Espai literari ; Modernisme ; Política catalana ; Literatura catalana ; Barcelona=Motiu literari ; Motiu literari ; Barcelona ; Barcelonès
Published in: Catalonia, Núm. 24 (Primer semestre 2019), p. 103-116 (Monogràfic: "Entre Chino et Raval, représentations littéraires et filmiques des mutations d'un quartier de Barcelone. Vària")

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-06-11, last modified 2020-06-16   Favorit i Compartir