Precisions sobre les àrees dialectals en el català del nord del País Valencià / Andreu Beltran Zaragozà
Beltran Zaragozà, Andreu (Universitat Jaume I)

Data: 2014
Resum: Del resum de l'article: "Passats trenta anys des de l'aprovació de la llei d'ús i ensenyament del valencià i considerant els canvis socials i culturals de la nostra societat, tenint en compte la inevitable desaparició de les generacions nascudes abans de la guerra civil, decidírem dur a terme una petita enquesta dialectal centrada en els pobles que van conformar el castell o setena de les Coves de Vinromà. Set pobles i d'altres situats al sud en els límits del Maestrat històric, amb la finalitat de comprovar la vitalitat del lèxic en les diferents formes i variants fonètiques, delimitar i precisar-ne l'abast territorial i extraure conclusions relacionades amb dominis senyorials medievals, repoblació o amb àrees geogràfiques i centres d'influència".
Nota: Bibliografia (193-194). Inclou: "Mapa dels municipis catalanoparlants del País Valencià al nord del riu Millars" (p. 194-195)
Document: Estudi
Matèria: Dialectologia ; Valencià septentrional ; Tortosí ; Normativa de la llengua ; Fonètica ; Català ; Les Coves de Vinromà ; Vilanova d'Alcolea ; La Torre d'en Doménec ; La Serratella ; Albocàsser ; Tírig ; La Salzedella ; Alcalà de Xivert ; Benlloc ; La Ribera ; La Serra d'en Galceran ; Maestrat ; País Valencià
Publicat a: Anuari de Filologia. Antiqua et Mediaevalia, Núm. 4 (2014), p. 171-195 (Monogràfic: "Homenatge a Pere-Enric Barreda Edo (1964-2014). Estudis de Dialectologia i Lexicometria")
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2020-03-24, darrera modificació el 2020-03-25   Favorit i Compartir