Sprach- und Identitätsdiskurse: Mallorca und die Republik Moldau im Vergleich / Sebastià Moranta
Moranta, Sebastià (Philipps-Universität Marburg)

Date: 2015
Abstract: Del resum de l'article: "Aquest article compara els discursos sobre la identitat etnolingüística en el context sociopolític a Mallorca i a la República de Moldàvia, tot fent ressaltar una sèrie de paral·lelismes. Ens basem en l'anàlisi d'algunes ideologies lingüístiques difoses a través de textos que vehiculen el discurs públic en ambdós territoris, produït per intel·lectuals, polítics i periodistes. S'hi comenten aspectes diversos dels processos de normativització a les àrees de llengua catalana i romanesa, la posició de la majoria de la gent de lletres mallorquina i moldava a favor de la llengua estàndard, la controvèrsia entorn de la 'veritat científica' i dels glotònims respectius o l'existència d'actituds puristes. S'al·ludeix així mateix a la ideologia bilingüista ('bilingüisme mític') i a l'empremta de les llengües tradicionalment hegemòniques (respectivament, l'espanyol i el rus)".
Note: Inclou bibliografia (p. 141-148)
Document: Estudi
Subject: Sociolingüística ; Etnolingüística ; Llengua estàndard ; Ideologia lingüística ; Actituds lingüístiques ; Català ; Moldau ; Mallorca ; Illes Balears ; Moldàvia
Published in: Zeitschrift für Katalanistik, Núm. 28 (2015), p. 117-148 (Monogràfic: "'Varia sociolingüística': Estudis recents referents al català. Homenatge a Georg Kremnitz")

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-03-17, last modified 2020-03-18   Favorit i Compartir