Els escenaris de Polònia a Catalunya / Enric Ciurans Peralta
Ciurans, Enric

Data: 2009
Resum: L'autor ressegueix les empremtes principals que ha deixat la presència del teatre polonès a Catalunya. Es parla, sobretot, de la formació teatral que va rebre el director i escenògraf Fabià Puigserver durant els anys que va viure a Polònia, on es va refugiar de la repressió franquista; de la forta influència dels grans mims polonesos, que es van instal·lar a Catalunya, en la formació gestual dels actors catalans; de la presència dels dramaturgs polonesos a la cartellera barcelonina; i de les mostres d'espectacles de les companyies poloneses als escenaris catalans dins el marc del Festival Internacional de Teatre de Sitges en les edicions del 1979 i 1985.
Document: Comentari
Matèria: Teatre polonès ; Pantomima i mim ; Directors de teatre ; Teatre català ; Festivals de teatre ; Catalunya
Puigserver, Fabià ; Festival de Teatre de Sitges. Sitges Teatre Internacional (1979 : Sitges) ; Festival de Teatre de Sitges. Sitges Teatre Internacional (1985 : Sitges)
Publicat a: Assaig de Teatre. Revista de l'Associació d'Investigació i Experimentació Teatral, Núm. 70 (2009), p. 11-27 (Monogràfic I: El teatre polonès del segle XXI) , ISSN 2339-9783




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2019-06-11, darrera modificació el 2023-06-11



   Favorit i Compartir