Estudi genètic d'uns manuscrits de treball de 'La passió segons Renée Vivien' / Maria Sevilla
Sevilla, Maria (Universitat de Barcelona)
Jornada sobre edició de textos literaris catalans (3a : 2014 : Barcelona)

Date: 2016
Abstract: Del resum: "L'objectiu d'aquest treball és d'oferir una mostra d'edició i d'anàlisi crítica sobre els esborranys que Maria-Mercè Marçal elaborà durant la gestació i redacció de la seva única novel·la, 'La passió segons Renée Vivien'. A banda, doncs, de proposar uns criteris d'edició i una hipòtesi d'interpretació d'aquests documents, l'article vol ser una crida a l'assimilació de certes metodologies i/o línies d'investigació poc tractades en la nostra tradició o en el cas concret dels estudis sobre Maria-Mercè Marçal".
Contents: En annexos (p. 317-319), es reprodueix un foli manuscrit de Marçal i dues propostes de transcripció informàtica.
Note: El text parteix d'una ponència titulada "Estudi genètic d'uns manuscrits de treball de 'La passió segons Renée Vivien' de M. Mercè Marçal", presentada en el marc de la III Jornada sobre edició de textos literaris catalans, celebrada a la Sala Pi i Sunyer de l'Institut d'Estudis Catalans, a Barcelona, el 28 de novembre del 2014, organitzada per la Fundació Lluís Carulla, el Grup de Recerca Textos Literaris Contemporanis (TEXLICO), la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris i la Societat Verdaguer de la UVic-UCC, la Societat Catalana de Llengua i Literatura i el Grup d'Estudi de la Literatura del Vuit-cents (GELIV).
Document: Estudi
Subject: Crítica genètica ; Edició de textos ; Manuscrit ; Novel·la catalana ; 1984-1996 ; 1980X ; 1990X
Marçal, Maria Mercè
Works: Marçal, Maria Mercè. La passió segons Renée Vivien . Barcelona : Columna, 1994
Published in: Anuari Verdaguer, Núm. 24 (2016), p. 305-319 (Monogràfic: III Jornada sobre Edició de Textos literaris catalans)L'article a RACO

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2019-03-01, last modified 2019-03-06   Favorit i Compartir