"Mé mon pare feia un dret de nos parlar francès". Testimoniatges de l'abandó del català a la Catalunya del Nord / Brauli Montoya Abat
Montoya Abat, Brauli (Universitat d'Alacant)

Date: 2017
Abstract: De l'abstract: "Aquest article és una aproximació a la cronologia i la justificació del procés d'interrupció de la transmissió intergeneracional del català pel francès a la Catalunya del Nord a través de les històries de vida d'un conjunt de testimonis que l'han viscut en primera persona. La cronologia apunta al començament del procés a Perpinyà i a l'escampament posterior a la resta del territori. Els subjectes que ens donen el seu testimoniatge són insuficients per a copsar l'antiguitat del fenomen, però ens ajuden a visualitzar-ne el desenvolupament en l'eix territorial. Quant a la justificació, els testimoniatges recollits s'orienten majoritàriament cap a la fonamentació política del sistema escolar francès".
Contents: Inclou mapa del territori objecte d'estudi i arbres de transmissió lingüística
Note: Referències bibliogràfiques (p. 127)
Document: Estudi
Subject: Substitució lingüística ; Política lingüística ; Català ; Francès ; Catalunya Nord
Published in: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 27 (2017), p. 117-132 (Monogràfic: La transmissió lingüística intergeneracional)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2019-01-04, last modified 2020-05-11   Favorit i Compartir