Les Actituds lingüístiques segons l'origen dels aprenents de català com a llengua d'acollida / Laura Estors Sastre, Universitat Autònoma de Barcelona, Centre d'Acolliment Lingüístic de Barcelona. Consorci per a la Normalització Lingüística de Barcelona
Estors Sastre, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona)

Data: 2014
Resum: De l'abstract: "Aquest article se centra en les actituds lingüístiques de quatre grups d'aprenents de català amb diverses L1: àrab, panjabi/urdú, xinès i castellà. A partir de la descripció de la situació sociolingüística dels seus països d'origen, intentem establir relacions entre el tipus d'actituds i els nous constructes motivacionals a l'hora d'aprendre el català en un context multilingüe com el de Barcelona. L'anàlisi de les declaracions de setanta-sis alumnes permet establir relacions entre les actituds lingüístiques i les motivacions en l'aprenentatge de la llengua catalana a l'aula i en l'ús que se'n fa a fora, a la vida quotidiana. A partir dels resultats es perfilen.
Resum: patrons de conducta lingüística per part dels neoparlants i dels parlants autòctons -com a agents lingüístics i socials- a l'hora de compartir responsabilitats per fer del català una llengua d'acollida real".
Nota: Bibliografia (p. 170-171)
Document: Estudi
Matèria: Actituds lingüístiques ; Segona llengua ; Català ; Ideologia lingüística ; Multilingüisme? ; Sociolingüística ; Barcelona ; Barcelonès
Publicat a: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 24 (2014), p. 153-171 (Monogràfic: Les ideologies lingüístiques)
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2018-07-02, darrera modificació el 2020-08-29   Favorit i Compartir