Enquesta demogràfica 2007: nova font, noves dades sociolingüístiques / Ernest Querol Puig
Querol Puig, Ernest

Date: 2010
Abstract: De l'abstract: "Les informacions que aporta aquesta nova font demogràfica, entre les dues operacions censals del 2001 i del 2011, són importants, en primer lloc, perquè acurten aquesta llarga sequera de dades; en segon lloc, perquè permetran moltes explotacions tenint la llar com a referència, i, finalment, perquè per primera vegada s'obtenen resultats en una operació amb preguntes amb tradició censal sobre la llengua inicial i sobre les habilitats en castellà. L'article emmarca aquesta nova font estadística i relaciona les variacions demogràfiques amb les variacions lingüístiques. Se centra en les habilitats lingüístiques dels estrangers i en la llengua i el treball. A més, també aporta dades sobre la competència lingüística en les altres llengües oficials de Catalunya: l'occità i el castellà. Finalment, per cloure l'escrit, d'una banda, es fan diferents propostes d'estudis que caldria dur a terme en el futur i, de l'altra, es pronostica quina serà l'evolució de les habilitats lingüístiques en català dels estrangers".
Note: Bibliografia (p. 262-263)
Document: Estudi
Subject: Enquesta ; Emigració i immigració ; Sociolingüística ; Demolingüística ; Variació lingüística ; Occità ; Espanyol ; Català ; 2007 ; 2000X
Published in: Revista de Llengua i Dret, Núm. 53 (juny 2010), p. 243-264 (Estudis sobre política lingüística i sociolingüística)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2018-05-10, last modified 2018-05-11   Favorit i Compartir