Función y sentido de los espacios de la corte en 'Tirant lo Blanch': aposentos privados, salas de consejo, huertos y espacios públicos del palacio / Alejandro Velázquez Elizalde
Velázquez Elizalde, Alejandro (Universidad Nacional Autónoma de México)

Data: 2008
Resum: En un article previ argumentava que una anàlisi de la funció i el sentit dels espais al 'Tirant lo Blanch' podria oferir una explicació a la caracterització i el desenvolupament heroic 'anòmals' que presentava el protagonista respecte d'altres obres de gènere cavalleresc. Aquell estudi es basava en la proposta teòrica de Campos García Rojas, i el seu propòsit fou el d'examinar la relació existent entre els espais exteriors i el desenvolupament heroic que ocorria en aquests llocs. Aquest article aborda altre cop aquesta problemàtica, posant l'èmfasi en la cort i els seus espais. Estableixo una anàlisi funcional de les estances privades, les sales de consell, els horts i els espais de palau i considero la relació que existeix entre les accions que hi tenen lloc i el seu impacte en la conformació de Tirant. Així mateix, defenso que els canvis de la visió del món en aquest moment històric tenen un correlat en el text martorellià. Tirant és un personatge que reflecteix la nova situació. [Traduït de l'abstract de l'article, en castellà].
Nota: Inclou bibliografia (p. 193-194)
Nota: L'autor fa referència a l'article "Función y sentido de los espacios exteriores en 'Tirant lo Blanch': ciudades, plazas, posadas e iglesias" (Revista 'Tirant', núm. 10, 2007)
Document: Estudi
Matèria: Espai literari ; Cavalleria ; Personatges literaris ; Novel·la catalana ; Novel·la de cavalleries ; Edat mitjana
Martorell, Joanot ; Hauf, Albert G. (Ed.)
Obres: Martorell, Joanot. Tirant lo Blanch . Edició d'Albert Hauf. València : Tirant lo Blanch, 2005
Publicat a: Tirant. Butlletí informatiu i bibliogràfic de literatura de cavalleries, Núm. 11 (2008), p. 157-194 (Articles)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2018-02-28, darrera modificació el 2023-06-14   Favorit i Compartir