Les Nits de la Llengua al Món Digital: l'experiència de fer créixer la Viquipèdia en català i en occità / Lurdes Comas, Anna Domingo, Elena Heidepriem, Direcció General de Política Lingüística ; Laia Benito, Amical Wikimedia
Comas, Lurdes (Direcció General de Política Lingüística)
Domingo i Palau, Anna (Direcció General de Política Lingüística)
Heidepriem, Elena (Direcció General de Política Lingüística)
Benito, Laia (Amical Wikimedia)

Fecha: 2016
Resumen: Del resum que encapçala l'article: "El català, com a llengua digital, té una cita anual ja plenament consolidada que ha arribat a la tercera edició a la tardor del 2015: la Nit de la Llengua al Món Digital. També l'occità, des de l'última convocatòria. L'activitat, ideada conjuntament per la Direcció General de Política Lingüística (en endavant, DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia, consisteix en una acció intensiva d'edició de la Viquipèdia en català i en occità, una viquimarató, que afavoreix el prestigi de les llengües catalana i occitana. La Viquipèdia és un aparador fonamental per observar la salut del català i l'occità a Internet, tant pel nombre de visites que rep com pel seu pes dins de la xarxa. Aquest article recull l'experiència dels tres anys de viquimaratons i el seu impacte en la presència del català i l'occità al món digital".
Nota: Referències (p. 36-37)
Documento: Comentari
Materia: Actes culturals ; Català ; Occità ; Internet
Direcció General de Política Lingüística. Generalitat de Catalunya ; Generalitat de Catalunya ; Amical Wikimedia ; Viquipèdia ; Nit de la llengua al món digital (1a : 2013 Barcelona) ; Nit de la llengua al món digital (2a : 2014 Barcelona, Girona, Tarragona) ; Nit de la llengua al món digital (3a : 2015 Barcelona, Tarragona)
Publicado en: Llengua i Ús, Núm. 58 (2016), p. 27-37 (Experiències) , ISSN 2013-052X




El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Comentarios

 Registro creado el 2018-02-07, última modificación el 2024-03-22



   Favorit i Compartir