On l'or acaba tan lentament: l'haiku i la tanka en l'etapa de maduresa de Salvador Espriu / Jordi Mas López
Mas López, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona)
Simposi Internacional Salvador Espriu. Després de 'La pell de brau' (2 : 2013 : Arenys de Mar i Universitat Autònoma de Barcelona)

Date: 2015
Abstract: De l'abstract de l'article: "Analitza les tankes i haikus que Salvador Espriu va escriure en la seva etapa de maduresa, després de la publicació de 'La pell de brau', i en compara les característiques formals i l'ús poètic que en va fer amb les tankes que havia escrit fins a 1952. Mentre que en la seva primera etapa el poeta evitava cridar l'atenció del lector sobre la forma de la tanka i l'emprava per vehicular una veu purament lírica, en l'etapa de la maduresa totes dues formes es focalitzen per mitjà d'estratègies diferents -en el cas de la tanka, introduint-hi finals masculins amb un valor específic, i en el de l'haiku, creant sèries en què s'empra de manera exclusiva- i serveixen per combinar la vena lírica i la grotesca en una mateixa composició".
Note: Inclou bibliografia (p. 248)
Note: Text llegit al II Simposi Internacional Salvador Espriu, celebrat a Arenys de Mar i a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2013
Document: Estudi
Subject: Poesia catalana ; Poesia japonesa ; Haiku ; Tanka
Espriu, Salvador
Published in: Indesinenter, Núm. 10 (2015), p. 239-248 (Poètica i hermenèutica)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2017-12-19, last modified 2017-12-20   Favorit i Compartir