Donar vida a les paraules: la poesia de Salvador Espriu, material de Lesley Dill / Dídac Llorens Dill
Llorens Dill, Dídac (Universidad Nacional de Educación a Distancia)
Simposi Internacional Salvador Espriu. Després de 'La pell de brau' (2 : 2013 : Arenys de Mar i Universitat Autònoma de Barcelona)

Fecha: 2015
Resumen: De l'abstract de l'article: "Els escrits de Salvador Espriu sobre temes artístics són abundants i significatius: poemes que al·ludeixen a obres artístiques, poemes vagament ecfràstics, assajos. D'altra banda, la projecció de l'obra espriuana ha fet que artistes plàstics s'hi inspirin. Recentment, l'artista nord-americana Lesley Dill ha incorporat cites de poemes d'Esrpiu a les seves obres. Dill intenta dur a terme una exploració del llenguatge a través de la seva obra, i aquesta intenció s'afermà amb el descobriment de la força imaginativa de la poesia d'Emily Dickinson. Dill usa la cita poètica com a material i la poesia d'Espriu també l'ha fascinada: dues de les seves obres integren versos de 'Matrimoni (Mrs. Death)' i 'Ofrenat a Cèrber (Les Hores)'. Tanmateix, aquest recurs artístic descontextualitza els versos, deslligant-los de temes fonamentals de la poesia espriuana, com ara la defensa de la llengua".
Nota: Inclou bibliografia (p. 96-97)
Nota: Text llegit al II Simposi Internacional Salvador Espriu, celebrat a Arenys de Mar i a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2013
Documento: Estudi
Materia: Poesia ; Prosa ; Arts plàstiques ; Interdisciplinarietat
Espriu, Salvador ; Dickinson, Emily ; Dill, Lesley
Publicado en: Indesinenter, Núm. 10 (2015), p. 87-97 (Espriu i les arts)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2017-12-15, última modificación el 2017-12-18   Favorit i Compartir