L'evolució dels usos privats a Catalunya del 1997 al 2008 / Joaquim Torres-Pla
Torres, Joaquim (Societat Catalana de Sociolingüística. Institut d'Estudis Catalans)
Jornada "Els usos lingüístics a Catalunya. Balanç i perspectives de futur" (2010, setembre : Barcelona)

Date: 2012
Abstract: Abstract de l'article: "L'article analitza l'evolució dels usos lingüístics a Catalunya del 1997 al 2008. En aquest període s'ha produït una important immigració provinent de diverses regions del món, superior al milió de persones, i això ha comportat canvis notables en la situació sociolingüística. De manera matemàticament inevitable, han disminuït els percentatges d'ús del català, però, en canvi, se n'ha mantingut bàsicament el nombre de parlants. En la transmissió lingüística familiar intergeneracional, el català ha continuat creixent de manera notable, mentre que les altres llengües han continuat retrocedint. Durant el període estudiat, ha augmentat de manera clara el nombre dels que canvien cap al català en l'esmentada transmissió intergeneracional. Els que adopten el català són sobretot persones de llengua inicial castellana, mentre que els que no tenen cap d'aquestes dues llengües com a inicial tendeixen més a canviar cap al castellà".
Note: Inclou bibliografia de referència (p. 40)
Note: Estudi llegit a la jornada "Els usos lingüístics a Catalunya. Balanç i perspectives de futur", celebrada a l'Institut d'Estudis Catalans el setembre de 2010
Document: Estudi
Subject: Ús lingüístic ; Sociolingüística ; Català ; Demografia ; 1997-2008 ; Catalunya ; 1990X ; 2000X
Published in: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 22 (2012), p. 27-40 (Secció monogràfica I. Els usos lingüístics a Catalunya. Balanç i perspectives de futur)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2017-11-16, last modified 2017-12-04   Favorit i Compartir