Actional passives in child Catalan / Francisco Javier Parramon Chocarro ; directora de tesi Anna Gavarró Algueró
Parramon Chocarro, Xavier
Gavarró, Anna (Direcció de tesi)
Departament de Filologia Catalana. Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona

Imprint: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016
Description: 1 recurs en línia (216 pàgines)
Abstract: Abstract de l'autor: "Aquesta tesi és el resultat de la primera investigació extensa en l'adquisició de les passives agentives en dues varietats de català: el català central i el mallorquí. L'adquisició de passives per part dels nens mostra un retard en diverses llengües, especialment aquelles en què la passiva verbal i l'adjectiva no són homòfones. En primer lloc presento un estudi de dades espontànies tant en adults com en nens per veure la freqüència dels diferents tipus de passives (perifràstica, adjectiva i pronominal) en català. Mitjançant una tasca d'aparellament d'imatges i frases vaig realitzar un primer experiment per esbrinar l'adquisició de passives agentives en català. Com que en català mallorquí s'utilitza la mateixa preposició en les passives llargues i en els nominals agentius vaig fer un segon experiment per veure la possible facilitació en la comprensió de les formes passives llargues en tenir la mateixa preposició. La preposició però, no va tenir cap efecte en els resultats. Finalment, un tercer experiment compara la comprensió de les passives adjectives i les passives curtes. Els resultats indiquen que fins als 7 anys els nens fan una interpretació adjectiva de les passives verbals".
Note: Inclou un apartat de conclusions (p. 171-172). Inclou apèndixs (p. 187-200) amb les dades dels experiments realitzats. Inclou referències bibliogràfiques (p. 173-186)
Note: Tesi doctoral. Director: Anna Gavarró. Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana. Centre de lingüística teòrica. Data de defensa: 5 febrer 2016
Document: Estudi
Subject: Adquisició i aprenentatge ; Infants? ; Veu gramatical ; Sintaxi ; Verb ; Català ; Català central ; Mallorquí
ISBN: 9788449059735La tesi al TDX

Text complet al DDD

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2017-10-05, last modified 2020-04-25   Favorit i Compartir