La interculturalitat a la literatura infantil i juvenil catalana / Xavier Mínguez-López
Mínguez, Xavier (Universitat de València)

Date: 2016
Abstract: De l'abstract de l'article: "Aquest article analitza la presència de la interculturalitat en la literatura infantil i juvenil (LIJ) escrita en català en els anys 2002-2006, un període d'especial augment de la immigració i també dels debats sobre l'educació intercultural a casa nostra. L'estudi, fet a partir d'un corpus de 95 llibres triats a través de l'encreuament de diversos factors de selecció (premis literaris, llistes de recomanació i ressenyes positives), permet acostar-nos al tema de la diversitat cultural expressada des d'una perspectiva àmplia. Com a conclusió, però, considerem que la LIJ catalana del període estudiat no dóna compte d'aquesta diversitat cultural. Ni la ja existent, ni la creada per les noves condicions socials. Finalment, proposem una llista de llibres multiculturals i una altra de llibres interculturals de cara al seu aprofitament didàctic. ".
Note: Inclou referències bibliogràfiques (p. 86-88) i la llista completa de llibres utilitzats com a corpus de l'estudi (p. 86-89)
Document: Estudi
Subject: Interculturalitat ; Emigració i immigració ; Literatura infantil ; Literatura juvenil ; Literatura catalana ; Estudis culturals ; Didàctica ; 2002-2006 ; 2000X
Published in: Caplletra, Núm. 61 (Tardor 2016), p. 61-89 (Miscel·lània)Sumari


The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2016-11-02, last modified 2018-03-17   Favorit i Compartir