L'exili literari català: continuïtat i ruptura / Jordi Castellanos
Castellanos, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona)
Congrés Internacional sobre "Seixanta anys després. Les literatures de l'exili republicà de 1939" (n : 1999: Bellaterra)

Resumen: L'estudi exposa els contrastos ideològics entre dos grups d'escriptors catalans exiliats, definitis per la seva posició respecte la relació que consideraven que havien de manternir amb la cultura i literatura catalanes anteriors a la desfeta. Jordi Castellaos situa el grup que vetllava per garantir la continuïtat de la literatura catalana des de l'exili i assenyala les diferències que presenta amb el grup rupturista, les idees del qual analitza a partir dels plantejaments i propostes de renovació, a nivell polític però sobretot literari, de Lluís Ferran de Pol.
Nota: Aquest article va ser presentat en el marc del II Congrés Internacional "Les literatures de l'exili republicà de 1939" celebrat entre els dies 13 i 17 de desembre de 1999 a la Universitat Autònoma de Barcelona i organitzat pel Grup d'Estudis de l'Exili Literari (GEXEL)
Nota: Article recollit posteriorment a: Jordi Castellanos, 'Literatura i societat. La construcció d'una cultura nacional', Barcelona: L'Avenç, 2013, p. 237-250.
Documento: Estudi
Materia: Ideologia literària ; Escriptors catalans ; Exili català ; Literatura catalana ; Política cultural
Ferran de Pol, Lluís ; Trabal, Francesc (1899-1957) ; Guansé, Domènec (1894-1978) ; Fundació Ramon Llull ; Agrupació d'Ajut a la Cultura Catalana : editorial
Obras: Trabal, Francesc. Temperatura
Publicado en: Sesenta años después. Las literaturas del exilio republicano de 1939. Vol. I, Barcelona : GEXEL, 2000 (p. 31-44)

El registro aparece en las colecciones:
Son noticia > Jordi Castellanos
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2014-04-16, última modificación el 2020-07-04   Favorit i Compartir