L'estudi de la literatura popular catalana des d'una perspectiva de gènere / Carme Oriol
Oriol Carazo, Carme (Grup d'Estudis Etnopoètics de la Societat Catalana de Llengua i Literatura. Institut d'Estudis Catalans)
Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca (1a : 2012 : Barcelona)

Abstract: L'estudi ofereix una visió panoràmica de la recerca en literatura popular catalana des d'una perspectiva d'estudis de gènere treballant sobre tres nivells d'anàlisi: textual -l'argument i el contingut de les narracions-, contextual -centrat en les persones que participen en la recol·lecció i transmissió del folklore- i el metatextual -les aportacions fetes per la crítica feminista-. L'estudi se centra especialment en el nivell contextual i per tant, analitza especialment el paper de la dona com a recol·lectora o com a transmissora d'aquesta literatura.
Note: Inclou una bibliografia (p. 207-209)
Note: Text presentat a la primera Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca que se celebrà l'11 de maig de 2012 a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans
Document: Estudi
Subject: Literatura popular ; Literatura catalana ; Dona ; Estudis de gènere? ; Condició de la dona ; Crítica feminista ; Cultura popular i tradicional
Published in: La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions, Barcelona : Societat Catalana de Llengua i Literatura : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013 (p. 197-209)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-07-09, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir