Les formes de la primera persona del present d'indicatiu 'càntoc' i 'cantot' / Montserrat Adam Aulinas
Adam, Montserrat (Universitat de Barcelona)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (13è : 2003 : Girona)

Resumen: El propòsit de l'article és l'estudi de les formes verbals de la 1a persona singular del present d'indicatiu amb els segments [k] o [t] després del morf /o/ del nord del català central. Segons l'autora, els objectius concrets de l'estudi són: a) Traçar els límits geogràfics que tenien al nord del català central a incis del segle XX les formes de 1a persona singular del present d'indicatiu amb [k] / [t] final de les classes verbals principals. b) Delimitar la zona que la característica abraça a l'actualitat. Per a elaborar aquesta demarcació territorial, l'autora es basa en entrevistes lingüístiques realitzades en vuit comarques. c) A partir de l'anàlisi sincrònica i diacrònica que es desprèn dels punts anteriors, l'autora valora la naturalesa lingüística que té el segment [k] en aquesta àrea.
Contiene: S'inclouen, al llarg de l'article, diversos mapes i taules que resumeixen i il·lustren les idees exposades a l'article
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 27-28)
Nota: Text llegit al Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Documento: Estudi
Materia: Català ; Dialectes geogràfics ; Català central ; Verb ; Temps verbal
Publicado en: Actes del Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum II, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2007 (vol. II, p. 7-28)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2012-06-25, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir