El discurs narratiu de la literatura de viatges del sis-cents i del set-cents: a propòsit de les 'Relacions' de Miquel Matas i Joan López / Maria Dolors Madrenas Tinoco i Joan Miquel Ribera Llopis
Madrenas Tinoco, M. Dolors
Ribera Llopis, Joan Miquel
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (13è : 2003 : Girona)

Abstract: De la introducció de l'article: "Tot cenyint-nos a documents de viatges amb Terra Santa per destí, hem començat per reconèixer els deutes-pont que enllacen les relacions de l'Edat Moderna amb els models de gènesi medieval, nexe sobre el qual hem arribat a considerar que els autors moderns projecten cap endavant les seves dreceres, vivint i desenvolupant ¡, des de la seva experiència literària, els signes que la teorització medievalística apunta per al 'relat de peregrinació'. Direm aquí a manera de resum que el perfil d'aquests signes o indicis és provar de decantar-se per diferents vials cap a la individualització del viatger-pelegrí, així com testimoniar l'apropiació empírica del viatge-pelegrinatge; textos del sis-cents i del set-cents com 'La devota peregrinació de la Terra Sancta y ciutat de Hiervsalem' (1604) de Miquel Matas i la 'Relació de la peregrinació á Jerusalem per un frare franciscà' (1781) de Joan López, títols sobre els quals establirem els judicis següents, accentuen i amplien aquella retòrica, al mateix temps que fecunden la cartografia de la literatura de viatges d'entre l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna".
Note: Text llegit al Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 210)
Document: Estudi
Subject: Prosa catalana ; Literatura de viatges ; Literatura religiosa ; Edat mitjana ; Edat moderna
López, Joan
Works: Matas, Miquel. La devota peregrinació de la Terra Sancta y ciutat de Hiervsalem . 1604
López, Joan. Relació de la peregrinació á Jerusalem per un frare franciscà . 1781
Published in: Actes del Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum I, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2006 (vol. I, p. 203-210)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2012-06-18, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir