Una altra ortografia catalana inèdita anterior a la Renaixença (i notes sobre Ignasi Petit i Riera) / Jordi Ginebra
Ginebra, Jordi (Universitat Rovira i Virgili)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (13è : 2003 : Girona)

Abstract: De la introducció del treball: "L'objectiu d'aquestes ratlles és fer conèixer als interessats en la història de la llengua una ortografia catalana inèdita del segle XIX (concretament, de 1847), que té com a títol 'Ortografía catalana precedidad de la Ortología del mateix idioma y seguida de un tractadet sobre el ús de las diccions enclíticas ó pronominals naturals y figuradas'. L'autor, que signa amb les inicals 'I. P. Y R. ', és Ignasi Petit i Riera (1811-1872), nét del gramàtic Joan Petit i Aguilar (1752-1829). Actualment el manuscrit, un volum relligat en cartró de 413 pàgines numerades de 15,5X11 cm aprox. és a la Biblioteca de la Universitat Rovira i Virgili". L'autor organitza el seu estudi segons els següents apartats: 'L'autor i les circumstàncies', 'El contingut i les fonts', 'L'ortografia i el context sociolingüístic de l'època, I', i 'L'ortografia i el context sociolingüístic de l'època, II'.
Note: Text llegit al Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 200-201)
Document: Estudi
Subject: Català ; Normativa de la llengua ; Tractats gramaticals ; Ortografia
Petit i Aguilar, Joan ; Ignasi Petit i Riera
Works: Ignasi Petit i Riera. Ortografía catalana precedidad de la Ortología del mateix idioma y seguida de un tractadet sobre el ús de las diccions enclíticas ó pronominals naturals y figuradas
Published in: Actes del Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum I, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2006 (vol. I, p. 191-201)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2012-06-18, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir