Les combinacions de pronoms febles en la 'Gramàtica catalana' de Joan Petit i Aguilar / Sebastià Bonet
Bonet, Sebastià (Universitat de Barcelona)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (12è : 2000 : París)

Abstract: En aquest estudi, l'autor es proposa oferir els resultats d'un estudi del tractament de Joan Petit i Aguilar de la qüestió de les combinacions de pronoms febles en la seva 'Gramàtica catalana'. Segons l'autor, en aquest aspecte es posen de manifest dues de les virtuts més característiques de Petit: una minuciosa tendència a l'exhaustivitat descriptiva i la voluntat de posar aquesta al servei d'una ordenació gramatical ambiciosa, en que+'el fort impuls empíric de base no deixava de sotmetre's, en síntesi difícil, a l'arbitrarietat d'un arrelat logicisme. L'autor divideix l'estudi en els següents apartats: 'Introducció', 'Les combinacions binàries', 'Les combinacions ternàries', 'Les combinacions de quatre', 'Les combinacions de cinc' i 'Les combinacions de sis'.
Contents: Inclou en apèndix l'anàlisi de la fórmula proposada per Joan Mascaró sobre les combinacions de dos a set pronoms febles, morfològicament determinades, en ordre fix i independents de la seva posició respecte al verb
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 347)
Note: Text llegit al Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Document: Estudi
Subject: Estudiosos catalans ; Català ; Normativa de la llengua ; Pronom ; 1752-1829 ; 1750L ; 1800L
Petit i Aguilar, Joan
Works: Petit i Aguilar, Joan. Gramàtica catalana . 1796-1823
Published in: Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum III, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2003 (vol. III, p. 317-329)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2011-11-08, last modified 2020-07-03   Favorit i Compartir