"Remuntar de mecànica comprensió": La poètica barroca a l'àmbit català / Josep Solervicens
Solervicens, Josep (Universitat de Barcelona)
Col·loqui Internacional Mimesi. Conceptes clau de la poètica barroca: nou sistema epistemològic i estètic (1r : 2008 : Barcelona)

Abstract: En aquest estudi, l'autor analitza els textos poetològics escrits durant els segle XVI i XVII en àmbit català (malgrat que cap d'ells es pugui considerar una poètica en sentit estricte) amb la intenció de reconstruir el sistema teòric actiu a l'àmbit català durant el Barroc. L'autor basa el seu estudi en aquells textos que elaboren o assimilen aspectes d'una teoria literària d'àmbit europeu i en selecciona els conceptes mes rellevants que articulen: furor poètic, meravella, novetat, mimesi, versemblança, la teoria de les passions, els afectes i la seva relació amb la finalitat de la literatura, la fusió de gèneres i estils i, finalment, la nova conceptualització de figures i trops. L'estudi està organitzat segons els següents apartats: 'Textos poetològics', 'El sistema teòric' (dins del qual es tracten els conceptes abans esmentats), 'Discurs teòric i creació literària' i 'Conclusió'.
Note: Text llegit al Primer Col·loqui Internacional Mimesi. Conceptes clau de la poètica barroca: nou sistema epistemològic i estètic
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 179-182)
Document: Estudi
Subject: Teoria de la literatura ; Poètica ; Barroc ; Prosa catalana ; Prosa espanyola ; Prosa llatina
Mariner, Vicent ; Morell, Josep ; March, Ausiàs ; Matheu i Sans, Llorenç ; Fontanella, Francesc ; Romaguera, Josep ; Novella, Francesc ; Escardó, Joan Baptista ; Olzina, Josep d' ; Bastero i Lledó, Antoni de
Published in: La poètica barroca a Europa : un nou sistema epistemològic i estètic, Lleida : Punctum & Mimesi, 2009 (p. 151-182)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2011-11-07, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir