Teatre i pràctiques escèniques al segle XVI. Cap a una nova percepció del fet teatral i de la seua forma d'estudi / Josep Lluís Sirera
Sirera, Josep Lluís (Universitat de València)
Seminari d'Història de l'Espectacle Teatral (1r : 1993 : Alacant)

Resumen: En aquest estudi, l'autor descriu tot l'instrumental metodològic que es disposa actualment per a estudiar el fenomen teatral del cinc-cents als Països Catalans. L'article està organitzat de la següent manera: a la introducció l'autor constata les raons més significatives que justifiquen la dificultat de treballar sobre el teatre d'aquest període; al següent apartat ('Alternatives metodològiques de treball') l'autor destaca set factors que poden ajudar a acotar els estudis i a fer-los més sistemàtics; a l'apartat 'Una proposta d'estudi particularitzat' l'autor destaca i descriu les tres tipologies teatrals concretes d'aquest període (la pràctica escènica cortesana, l'erudita i la populista); finalment, en l'últim apartat ('De les pràctiques a les vies d'estudi') l'autor acaba establint un procés metodològic que permet l'accés a la història teatral del cinc-cents.
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 62-64)
Documento: Estudi
Materia: Teatre català ; Edat moderna ; Decadència ; Historiografia ; Història del teatre
Publicado en: Actes del I Seminari d'Història de l'Espectacle Teatral, Alacant : Universitat d'Alacant. Departament de Filologia Catalana : Institut de Cultura "Juan Gil-Albert", 1993 (p. 47-64)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2011-10-26, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir