'La Llar' (1871), efímera publicació femenina / Carola Duran Tort
Duran i Tort, Carola

Abstract: L'autora analitza els tres únics números de la revista 'La Llar' de l'any 1871. L'autora presenta i estudia les singularitats d'aquesta revista: es tracta d'una revista dedicada exclusivament a la dona i malgrat això no és només una revista de modes i labors ni confessional, està escrita en català i presenta col·laboracions de destacades escriptores, està dirigida, finançada i escrita per un home i proposa un model femení en sintonia amb les orientacions adreçades a la nova classe mitjana sorgida de l'estat liberal.
Contents: Inclou en apèndix un índex de tots els articles de la revista 'La Llar' (1871)
Document: Estudi
Subject: Premsa catalana ; Premsa espanyola ; Publicacions periòdiques ; Dona ; 1840-1870 ; 1840X ; 1850L
Saleta, Felip de ; Ribot i Fontserè, Antoni ; Sáez de Melgar, Faustina ; Monturiol, Narcís ; Sardà, Joan ; Monserdà, Dolors ; Massanés, Maria Josepa ; Armengol i Cornet, Pere ; Font i Guitart, Eduard ; La Llar : publicació ; La Campana de Gràcia : publicació ; La Renaixensa : publicació ; La Gramalla : publicació ; El Tocador : publicació ; El Defensor del Bello Sexo : publicació ; Album de Señoritas : publicació ; Madre de Familia : publicació ; La Bordadora : publicació ; La Abeja : publicació ; La Elegancia : publicació ; Ecos del Amor de María : publicació
Published in: Professor Joaquim Molas : memòria, escriptura, història, Barcelona : Universitat de Barcelona, 2003 (vol. 1, p. 389-398)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2010-11-25, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir