Dels abandonats pels déus i pels homes: 'La veu melodiosa', de Montserrat Roig / M. Àngels Francés Díez (Universitat d'Alacant)
Francés, Maria Àngels
Col·loqui Europeu d'Estudis Catalans (1r : 2002 : Montpeller)

Resumen: Estudi de la novel·la 'La veu melodiosa'. L'autora defensa que la construcció literària de la novel·la s'articula a partir de l'esquema clàssic de l'heroi que s'enfronta a una aventura. Per a la construcció d'aquest heroi, que és el personatge protagonista de l'Espardenya, Roig pren la història del Job bíblic i la figura de Jesucrist com a referents i catalitzadors dels valors que vol representar. L'autora de l'estudi distingeix diferents fases en l'evolució del protagonista i les relacions amb les etapes clàssiques pròpies de l'evolució de l'heroi: la partença, les proves iniciàtiques, el descens als inferns i el retorn.
Nota: Text llegit al "Col·loqui Europeu d'Estudis Catalans"
Documento: Estudi
Materia: Novel·la catalana ; Personatges literaris ; Font literària ; Cristianisme
Llibre de Job ; Roig, Montserrat
Obras: Montserrat Roig. La veu melodiosa . Barcelona : Edicions 62, 1987
Publicado en: Col·loqui Europeu d''Estudis Catalans. Volum 2. La literatura catalana de la democràcia, Montpeller : Centre d'Études et de Recherches Catalanes Université Paul Valéry : Association Française des Catalanistes, 2004 (p. 155-169)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir