Mi relación intelectual con Salvador Espriu / Xesús Alonso Montero
Montero, Xesús Alonso

Abstract: Xesús Alonso Montero recorda el seu primer contacte amb l'obra de Salvador Espriu ('La pell de brau') i la seva relació posterior amb l'escriptor català. Transcriu les set cartes que rebé de part d'Espriu, i informa de la seva tasca crítica i divulgativa en la premsa gallega sobre l'obra de l'escriptor català. En aquesta línia, transcriu una "Enquesta" que envià a Salvador Espriu amb les respostes de l'escriptor, un article titulat "'La pell de brau' de Salvador Espriu: lembranza vinte anos despois', i una necrologia que escriví amb motiu de la mort d'Espriu. També informa d'un curs de doctorat que va fer el 1983 dedicat, entre altres poetes, al mateix Espriu, i, més breument, del paper de Ricard Salvat en la seva relació amb Espriu, i del premi Montaigne amb què fou guardonat l'escriptor català.
Note: Materials: Dossier Salvador Espriu i Galícia
Document: Prosa espanyola ; Record
Subject: Estudiosos gallecs ; Escriptors catalans ; Relacions culturals ; Recepció de la literatura ; Poesia catalana ; Prosa catalana ; Carta ; Enquesta ; Prosa gallega ; Necrologia ; 1962-1985 ; 1950L
Espriu, Salvador ; Salvat, Ricard ; Montero, Xesús Alonso ; Castelao, Alfonso R. ; Premi Internacional Montaigne (1971)
Works: Salvador Espriu. La pell de brau, 1960
Xesús Alonso Montero. "'La pell de brau' de Salvador Espriu: lembranza vinte anos despois" . En: La Voz de Galicia (1961, Gener)
Published in: Indesinenter. Arenys de Mar, núm. 2 (2007), p. 87-98
 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir