Marià Manent, poeta invisible en els debats polítics i literaris de l'Europa dels anys 30 / Jordi Marrugat (Universitat Autònoma de Barcelona)
Marrugat, Jordi
Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània" (1r : 2005 : Bellaterra)

Resumen: La comunicació tracta el concepte de literatura i de societat de Manent. Marrugat enumera quatre tasques en les quals se centra aquest autor: la d'articulista, la de poeta, la de traductor i la de crític literari. En totes elles, Manent hi busca l'educació i la transformació de la societat, i ho porta a terme a través del que Marrugat anomena "invisibilitat" de l'autor, és a dir, a través de la selecció deliberada de textos i de la preeminència de la tradició, que Manent utilitza per divulgar un tipus de cultura catòlica i tradicional, que és el que hauria de fer evolucionar la societat catalana.
Nota: Comunicació del Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània", celebrat a Bellaterra els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 2005
Documento: Estudi
Materia: Noucentisme ; Catolicisme
Manent, Marià ; El Camí : publicació ; El Matí : publicació
Publicado en: La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània, Lleida : Punctum, 2007 (p. 305-317)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir