L'obra escrita de Josep Anselm Clavé: la projecció social de l'escriptor o l'escriptor al servei d'un projecte social? / Roger Canadell i Rusiñol (UOC)
Canadell i Rusiñol, Roger
Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània" (1r : 2005 : Bellaterra)

Abstract: La comunicació tracta la creació literària i periodística de Josep Anselm Clavé, vinculada a la construcció del seu projecte social. Pel que fa a la poesia, Canadell en destaca la fixació del text i la capacitat de difusió d'aquesta en mitjans escrits. Pel que fa al periodisme, és rellevant com a mecanisme de difusió i de publicitat destinat a fomentar l'intercanvi d'idees i la unió de les classes desafavorides. En conclusió, Canadell postula que no s'ha de considerar la figura de Clavé només com un activista cultural i en reivindica la vessant poètica i periodística, encara per estudiar.
Note: Inclou bibliografia (ps. 208-209)
Note: Comunicació del Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània", celebrat a Bellaterra els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 2005
Document: Estudi
Subject: Cultura catalana ; Literatura catalana ; Periodisme ; Poesia catalana
Clavé, Antoni (1913-2005)
Published in: La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània, Lleida : Punctum, 2007 (p. 199-209)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir