Una espessa capa de silenci (Notes a propòsit d'uns textos de 'Domini màgic') / Ferran Carbó
Carbó, Ferran
Simposi Internacional Joan Vinyoli (1r : 2004 : Santa Coloma de Farners)

Abstract: Ferran Carbó comença el seu estudi constatant la manca d'una recepció atenta de la poesia de Joan Vinyoli durant els anys seixanta i setanta, cosa que preocupava el poeta, i exceptua Joan Fuster d'una tendència que li era poc favorable, guiada pels corrents, més en voga, del realisme social. L'autor es concentra, més endavant, en el període creatiu que començà a partir de 1981, quan preparava material per a 'Domini màgic'. Destaca la contínua reelaboració de poemes (la majoria publicats solts, abans, en revistes o diaris) fins la versió definitiva. D'aquests, els més transcendents són objecte d'una anàlisi específica que n'acara les diverses versions, i el resultat evidencia el pas cap a la "resolució de la crisi", una lectura reblada per la visió de conjunt del llibre.
Note: Inclou bibliografia (p. 161-162)
Note: Estudi llegit en el marc del primer Simposi Internacional Joan Vinyoli, celebrat a Santa Coloma de Farners els dies 15, 16 i 17 d'octubre del 2004
Document: Estudi
Subject: Poesia catalana ; Recepció de la literatura ; Corrents i tendències literaris ; Realisme social
Vinyoli, Joan ; Fuster, Joan (1922-1992)
Works: Joan Vinyoli. Realitats . [1963]
Joan Vinyoli. Domini màgic . Barcelona : Empúries, 1984
Published in: I cremo tot en cant: Actes del 1r. Simposi Internacional Joan Vinyoli, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2006 (p. 137-162)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2018-02-02   Favorit i Compartir