La infantesa en l'obra literària de Miquel Martí i Pol. La infància autobiogràfica i la infància com a mite literari / Maica Bernal i Creus i Carme Rubio i Larramona (Universitat de Vic)
Bernal, M. Carme
Rubio, Carme
Col·loqui Miquel Martí i Pol. Cinquanta anys de poesia 1948-1998 (1999 : Vic)

Abstract: Les autores estudien el tractament literari que Miquel Martí i Pol dóna de la pròpia infantesa i adolescència en diversos texts autobiogràfics, al marge de l'ideal d'infantesa que es pot resseguir en la resta de la seva obra. Els textos comentats són 'Joc d'escacs', volum que aplega dos llibres autobiogràfics, 'Obertura Catalana' i 'Defensa Siciliana', i el poema "L'Elionor", que es troba dins 'La Fàbrica'. Relacionat amb aquest poema, hi ha encara alguns relats de 'Contes de la vila de R. '. Cronològicament, el període comprèn del naixement del poeta fins al 1943, quan entra a treballar a la fàbrica. De costat del record de la infantesa i adolescència, s'hi entrellacen altres nuclis, com la família, l'escola i la formació intel·lectual, la sexualitat, la guerra civil i la postguerra, l'educació religiosa i la pèrdua de la infantesa.
Note: Comunicació presentada al "Col·loqui Miquel Martí i Pol. 1948 cinquanta anys de poesia 1998"
Document: Estudi
Subject: Escriptors catalans ; Prosa catalana ; Autobiografia ; Record ; Poesia catalana ; Conte català ; Infantesa=Motiu literari ; Família=Motiu literari ; Escola=Motiu literari ; Adolescència=Motiu literari ; Sexualitat=Motiu literari ; Guerra civil espanyola ; Postguerra espanyola ; Religió ; Motiu literari ; 1929-1943 ; 1900L
Martí i Pol, Miquel
Works: Miquel Martí i Pol. Joc d'escacs . Barcelona : Empúries, 1994
Miquel Martí i Pol. "L'Elionor" . En: La Fàbrica, 1972
Miquel Martí i Pol. Contes de la vila de R. Barcelona : Lumen, 1978
Published in: Col·loqui Miquel Martí i Pol. 1948 cinquanta anys de poesia 1998, Vic : Eumo Editorial, 2000 (p. 161-179)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir