La cançó popular en el teatre nadalenc medieval / F. Huerta i Viñas (Universitat Autònoma de Barcelona)
Huerta Viñas, Ferran
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (11è : 1997 : Palma de Mallorca)

Abstract: L'autor estudia "com s'infiltren les cançons populars o els temes populars en els textos de les representacions d'origen culte i que pertanyen a l'anomenat cicle de Nadal". Es refereix a peces o textos fragmentaris de teatre català nadalenc de tècnica medieval: "Consueta de la Nativitat", "Per fer la Nativitat de Nostro Sayor", "Consueta dels tres Reis d'Orient", "Consueta per le nit de Nadal", "Representatió per la nit de Nadal" i "Consueta dels Pastorels". Els préstecs folkòrics analitzats són els que recullen una temàtica tractada a la cançó popular medieval, els que incorporen directament recursos poètics o estrofes i combinacions mètriques dels textos folklòrics, i els que fan referència a l'ús de determinats personatges o temes. Els personatges comentats són Josep i Maria, els quatre Pastors, Joanet lo Mosso, i els tres Reis d'Orient.
Note: Text llegit a l'Onzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Document: Estudi
Subject: Teatre nadalenc ; Teatre català ; Teatre popular ; Edat mitjana ; Cultura popular i tradicional ; Cançó popular ; Intertextualitat ; Font literària ; Personatges literaris ; Teatre religiós
Published in: Actes de l'Onzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum III, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2000 (p. 177-189)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir