Fonètica i morfologia a la televisió lleidatana / Josefina Carrera i Sabaté (Universitat de Barcelona; Universitat de Lleida)
Carrera, Josefina

Resumen: L'estudi analitza alguns aspectes fonètics i morfològics de la llengua emprada a la televisió lleidatana i observa cap on s'encamina el model estàndard dels parlants lleidatans. L'autora, inicialment, fa una descripció lingüística i social de quatre fenòmens lingüístics (referents a les vocals pretòniques inicials absolutes, a la desinència verbal de la 3a persona del singular, a l'article determinat i als sons africats inicials o postconsonàntics) i després explica la metodologia emprada, les hipòtesis de partida del treball i els resultats obtinguts respecte a diferents factors lingüístics, situacionals i socials. Clou l'estudi amb unes observacions generals sobre els usos lingüístics en la televisió lleidatana i sobre la necessitat d'aplicar-hi sistemàticament l'estàndard lleidatà.
Nota: Estudis i edicions
Nota: Bibliografia (p. 204-206)
Documento: Estudi
Materia: Fonètica ; Morfologia ; Català nord-occidental ; Català ; Televisió ; Llengua estàndard ; Ús lingüístic ; Vocal ; Flexió ; Verb ; Article gramatical ; 2001-2002 ; Consonant ; Lleida ; Catalunya ; 2000X
Publicado en: Llengua & Literatura. Barcelona, núm. 13 (2002), p. 187-206
El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2020-11-07   Favorit i Compartir