Siguiendo a mosén Cinto Verdaguer en Tierra Santa / Jordi Galves
Galves, Jordi

Resum: Jordi Galves viatja a Palestina per tal de reconstruir l'itinerari que féu Verdaguer l'any 1886. L'autor del reportatge compara la seva experiència en un territori actualment en conflicte amb la que descriu el poeta al 'Dietari d'un pelegrí a Terra Santa'. Al llarg del comentari apareixen cites de l'obra de Verdaguer que fan referència als locs descrits, com Jerusalem o Betlem; Galves conclou que el 'Dietari' és fidel i exacte, escrit amb precisió i força, i es demana què hi devia sentir l'autor perquè, retornat a Catalunya, ja no seria el mateix.
Nota: Escrituras. Reportaje
Nota: Inclou un apartat, 'Cònsul contra Garolera', que es fa ressò de la polèmica produïda entre aquests dos editors de l'obra verdagueriana durant els darrers mesos al diari 'Avui'. Es comenta, a més, la rigorositat filològica d'aquesta nova edició de la prosa de Verdaguer.
Document: Ressenya ; Comentari ; Reportatge
Matèria: Prosa catalana ; Dietari ; 1886 ; Religió ; Literatura de viatges ; Edició de textos ; Jerusalem ; Palestina ; 1880X
Verdaguer, Jacint ; Molas, Joaquim (Ed.) ; Cònsul, Isidor (Ed.) ; Plans i Girabal, Lluïsa (Col·l.) ; Bosch i Rodoreda, Andreu (Col·l.) ; Codina, Francesc (Col·l.)
Obres: Jacint Verdaguer. Totes les obres . Prosa. Edició de Joaquim Molas i Isidor Cònsul. Col·laboració de Lluïsa Plans, Andreu Bosch i Francesc Codina. Barcelona : Proa, 2002
Jacint Verdaguer. Dietari d'un pelegrí a Terra Santa . Barcelona : La Ilustració Catalana, 1889.
Publicat a: La Vanguardia. Culturas. Barcelona, núm. 28 (2002, 25-26 de desembre), p. 6-9

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris
Tipus de document > Ressenyes

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir